Schrijfcafé Maassluis_inspirerende schrijversochtend_Grandcafé de Waker_Poster A4 recht kopie

Trek een schrijversprintje

Schrijfcafé Maassluis

Wat vertelt jouw pen?

De geurende koffie, geklink van kopjes, schotel en lepeltjes komen me tegemoet als ik Grand Café de Waker in Maassluis binnenloop. Er staat een mooie tafel klaar met pennen en papier. Het papier is nu nog blanco, maar weldra zullen deze volgeschreven zijn met woorden, zinnen, punten en komma’s.

Trek een schrijversprintje

Elly van Baalen is initiatiefneemster van het Schrijfcafé Maassluis: “Elke 3e vrijdag van de maand organiseer ik een schrijfochtend in een Grandcafé de Waker in Maassluis, om met een groep mensen die graag willen schrijven een zogenaamd ‘schrijversprintje’ te trekken. Elke schrijversochtend werken we naar aanleiding van een thema en dit is elke maand anders. De schrijfsessie beginnen we met een warming-up. De schrijvers krijgen een korte opdracht van 3-5 minuten. Daarna volgen er andere opdrachten waarbij we ons laten inspireren door gedichten, citaten, afbeeldingen en verschillende schrijftechnieken, waaronder teksten, gedichten een associatieketting en open zinnen.”

Elly van Baalen: “Elke keer weer ben ik verrast door de resultaten die het schrijven geeft. Schrijven is een heerlijke manier om je gedachten vrij op papier te krijgen. Wanneer je lekker opgewarmd bent kan je het hele papier vol pennen met je eigen mening, ideeën, frustraties of wat dan ook. En het mooie is dat dit je vaak veel inzichten geeft. De ongedwongen sfeer van het café en het samen zijn met mensen die ook graag willen schrijven geeft een extra motivatie om lekker te schrijven.”

Ben je nieuwsgierig wat jouw pen je vertelt? Kom dan naar het Schrijfcafé Maasluis iedere 3e vrijdag van de maand 10.15 -12.00 uur, in Grand Café De Waker.

Download de flyer

Schrijfcafé Maassluis
Elke 3e vrijdag van de maand

Het Schrijfcafé  op vrijdag 20 oktober kan helaas niet doorgaan!

Locatie
Grand Café De Waker
Markt  6
Maassluis

Programma
10.00-10.15 u aankomst
10.15 u. start programma
12.00 u. afsluiting

Meenemen
Pen en Papier

Kosten
Deelname is € 12,00, dit is inclusief 2 consumpties, graag gepast betalen.