Expositie Papier-Us in Kunsthalte 6 van 28 april t/m 16 juni

Elly van Baalen en Coby van Buuren, werken samen om met papier en textiel te reflecteren op ‘ontworteling’. De twee kunstenaars maakten de grote installatie BEING (T)HERE die op deze expositie naast ander werk van Elly van Baalen getoond wordt.

Elly van Baalen (1956) heeft sinds haar jeugd een passie voor textiel, draden en papier. Functionele materialen benadert zij op ongebruikelijke wijze, een fascinerend spel van waarnemen, actie en reactie. Thema’s in haar werk zijn leegte, verstilling en Niet Weten. Werk van Elly moet je voelen, zien en ervaren. De Maassluise kunstenaar studeerde af aan de KABK in Den Haag. Ze heeft als missie: kunst dichterbij mensen brengen. Dit doet ze met interactieve installaties zoals de ‘Schatkamer voor Verwondering’, 2023, een interactieve installatie uit 2023, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om hun verwondering op een briefje te schrijven en dit in een van de honderden envelopjes van het kunstwerk te stoppen. Zie: www.ellyvanbaalen.nl

Coby van Buuren (1959) werkt in diverse disciplines. In de kunst van Van Buuren komt de liefde voor het ambacht terug. Ze werkte bij Royal Delft en Weverij de Ploeg en volgde een kunstopleiding in Amsterdam. Na 2014 werd het vooral installatie kunst. Het maakproces wordt belangrijker, tevens krijgen persoonlijke ervaringen in o.a. Japan invloed op haar werk. Ze ziet parallelle werkelijkheden die haar tot vormen aansporen. De beelden zijn niet zelden een metafoor. Ze werkte en exposeerde jaren in haar studio ARTVANBUUREN in Zwolle.

Sinds 2023 woont en werkt Coby in Maassluis. Zie: www.artvanbuuren.nl

Kunsthalte 6, Zuideinde 6, Naaldwijk

Open: zaterdag en zondag van 13.30-16.30 uur.