Er zijn twee verschillende werkwijzen die typerend zijn voor mijn werk: werken vanuit een idee of thema en werken vanuit het materiaal. Deze twee manieren overlappen elkaar voortdurend. Tijdens het werkproces wordt duidelijk in welk materiaal, techniek en discipline het kunstwerk het beste tot zijn recht komt. Dit kan abstract, figuratief, interactief, 2- of 3-dimensionaal zijn. Technieken die ik gebruik zijn o.a.: fotografie, textiel, schilderen en mixed media.

Ik werk met materialen zoals: papier, karton, vezels, textiel, acrylverf en natuurlijke materialen. Mijn inspiratiebronnen zijn vergankelijkheid, structuren, materialen, en het ongrijpbare. Het is voor mij een uitdaging iets wat ongrijpbaar is zichtbaar te maken. De vraag: hoe gedachten te verbeelden, zodat het zichtbaar blijft dat het om gedachten gaat, is een terugkerend thema in mijn werk.