‘Schatkamer voor Verwondering’ is een interactieve installatie in de expositie ‘Zullen we ons verwonderen’ van Elly van Baalen, een overzichtstentoonstelling van haar 30-jarige carrière als kunstenaar in Museum Maassluis. Bezoekers worden uitgenodigd hun verwondering op een briefje te schrijven en dit in éen van 324 envelopjes te stoppen van het kunstwerk. Inmiddels zijn er al heel wat envelopjes gevuld.

Elly zegt: ‘Eén van de mooiste emoties vind ik verwonderen. Tijdens het werkproces van een kunstwerk verwonder ik mij vaak over hoe de werken onder mijn handen ontstaan. Hoe ideeën of materialen die bij toeval naar mij toekomen opeens een plek vinden in een kunstwerk. Het is een fascinerend spel van kijken, waarnemen, actie en reactie.’

Wilt u Elly ontmoeten? Regelmatig is zij in het Museum te vinden.

Op zondag 12 en zondag 26 november geeft zij van 14.00-15.00 uur een rondleiding door de expositie ‘Zullen we ons verwonderen’.

Dinsdag 14 november geeft zij de workshop ‘Maak je Eigenwijze Kunstboekje’ en op donderdag 23 november de workshop ‘Schrijvenderwijs met Kunst’. Tijd: 13.30-15.30 uur.

Meer informatie kunt u vinden op www.ellyvanbaalen.nl

Aanmelden via deze website of info@museummaaassluis.nl.nl