Van 13 november t/m 3 december werk ik als Artist-in-Residence in Museum Maassluis. Ik creëer een werkplek in de expositie waarje mij aan het werk kan zien.

In het voorjaar begon ik te experimenteren met proppen van verschillende papiersoorten en ontdekte ik het ‘proppenweefsel’, een nieuw bouwmateriaal voor mijn kunstwerken.

Het – proppenweefsel – vind ik een boeiend materiaal en maakt mij nieuwsgierig. Het is flexibel, maakt bij bewegen geluid en brengt een stroom van ideeën op gang. Het nodigt mij uit tot onderzoeken, experimenteren, spelen en ontdekken. Het is een fascinerend spel van kijken, waarnemen actie en reactie waarin nieuwe mogelijkheden zich ontvouwen.

Ik heb het gevoel dat ik er alles mee kan doen. Kleding maken, sculpturen, tenten, iglo’s en schuilvormen bouwen. Onderkomens voor de verbeelding. Groot, klein, 2D en 3D. Misschien niet praktisch toepasbaar, maar voor kunst geeft het vele mogelijkheden en wie weet ontdek ik ook functionele toepassingen je weet maar nooit. Ik mij laat mij verwonderen.

Vind je het leuk mij te ontmoeten en aan het werk te zien dan ben je dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 van harte welkom.

Museum Maassluis

Zuiddijk 16

3143 AS Maassluis

www.museummaassluis.nl

www.ellyvanbaalen.nl